Top greseli de evitat cand combinam alimentele
-
Nu combinam carbohidrati (paine, cartofi, orez) cu acizi rosii, lamai, grepfruit, portocale). Fructele acide
produc fermentatie si astfel se impiedica digestia carbohidratilor prin distrugerea enzimelor.
-
Nu asociem proteine (nuci, carne, oua, branza) cu
carbohidrati (paine, cereale, cartofi, fructe
dulci).
-
Doua grupe de alimente bogate în proteine nu au voie să fie la aceeaşi
masă: nuci şi carne, ouă şi carne, brânză şi nuci, brânză şi ouă, carne
şi lapte, ouă şi lapte, nuci şi lapte. Asta deoarece digestia se
desfăşoară cu dificultate pentru că fiecare proteină necesită un anumit
timp şi tip de digestie.
-
Nu asociaţi grăsimi (smântână, unt, ulei) cu proteine (carne, ouă,
brânză, nuci). Grăsimile inhibă secreţia de suc gastric necesar pentru
digestia proteinelor.
-
Fructele şi legumele acide (portocale, lămâi, ananas, roşii) trebuie să
stea departe de proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci).
Întotdeauna, fructele acide împiedică digestia proteică şi în felul
acesta determină putrefacţie.
-
Nu trebuie să combinaţi amidonoase (cartofi, cereale) cu alimente
bogate în zaharuri (dulceaţă, gem, miere, sirop, zahăr, fructe dulci).
Se produce fermentaţie.
-
Nu amestecaţi pepenele, indiferent de tip, cu niciun aliment şi nu
combinaţi mai mult de 3 fructe (ex: grepfruit, banană şi măr) la o masă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu