Top greseli de evitat cand combinam alimentele

  • Nu combinam carbohidrati (paine, cartofi, orez) cu acizi rosii, lamai, grepfruit, portocale). Fructele acide produc fermentatie si astfel se impiedica digestia carbohidratilor prin distrugerea enzimelor.
  • Nu asociem proteine (nuci, carne, oua, branza) cu carbohidrati (paine, cereale, cartofi, fructe dulci).
  • Doua grupe de alimente bogate în proteine nu au voie să fie la aceeaşi masă: nuci şi carne, ouă şi carne, brânză şi nuci, brânză şi ouă, carne şi lapte, ouă şi lapte, nuci şi lapte. Asta deoarece digestia se desfăşoară cu dificultate pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp şi tip de digestie.
  • Nu asociaţi grăsimi (smântână, unt, ulei) cu proteine (carne, ouă, brânză, nuci). Grăsimile inhibă secreţia de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor.
  • Fructele şi legumele acide (portocale, lămâi, ananas, roşii) trebuie să stea departe de proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci). Întotdeauna, fructele acide împiedică digestia proteică şi în felul acesta determină putrefacţie.
  • Nu trebuie să combinaţi amidonoase (cartofi, cereale) cu alimente bogate în zaharuri (dulceaţă, gem, miere, sirop, zahăr, fructe dulci). Se produce fermentaţie.
  • Nu amestecaţi pepenele, indiferent de tip, cu niciun aliment şi nu combinaţi mai mult de 3 fructe (ex: grepfruit, banană şi măr) la o masă.

Niciun comentariu:

Cantece minunate pentru copii