Stimulentul de insertie 500 lei - lamuriri


Revenirea la servicu mai deveme de 1 an 

Pentru revenirea la serviciu mai devreme mamicile trebuie sa mearga la Agentia pentru Prestatii Sociale (agentiile judetene si agentia municipiului Bucuresti) si sa depuna acolo o cerere prin care sa solicite incetarea concediului de cresterea copilului pana la 1 an, in vederea revenirii la serviciu. Cererea se depune impreuna cu o copie dupa buletin.

Apoi pentru obtinerea stimulentului acordat beneficiarilor indemnizatiei care se intorc la locul de munca, trebuie depuse tot la Agentia pentru Prestatii Sociale o adeverinta de la angajator si o cerere.

Modelul de cerere si modelul de adeverinta:

Model de adeverinta pentru stimulent.doc

Model de Cerere-Declaratie pentru stimulent.pdf

Contacte Agentii teritoriale pentru prestatii sociale


Pentru mamicile care decid sa revina la servici mai devreme de 1 an, statul ofera un stimulent lunar in valoare de 500 de lei pana la data la care copilul implineste 2 ani.


Daca ai ales varianta de 1 an, copilul e nascut in 14 aprilie si te intorci in 8 aprilie, poti beneficia de stimulent.

Legea prevede ca in cazul in care beneficiarul indemnizatiei pentru crestere copil revine la locul de munca inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil, va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil. 

Pentru situatia in care persoana indreptatita la stimulentul de insertie beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului in varsta de un an si la indemizatia lunara, legea nu stabileste conditia implinirii unui termen dupa care persoana indreptatita poate solicita stimulentul, ci doar a conditiei ca aceasta sa realizeze venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an.

--------------------------------------------------------------------------------------


ART. 7 - OUG 111/2010
1 Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru
creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. 1 lit. a obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 500 lei pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.

Art. 12 - HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

1 Stimulentul de insertie prevazut la art. 7 alin. 1 din ordonanta de urgenta se acorda lunar persoanelor indreptatite care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si a indemnizatiei lunare prevazute la art. 2 alin. 1 lit. a din ordonanta de urgenta, daca acestea realizeaza venituri supuse impozitului, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an.

2 Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie se face la cererea scrisa a persoanei indreptatite, ori de cate ori aceasta solicita, cu respectarea conditiilor prevazute de ordonanta de urgenta.

3 Daca persoana indreptatita, in perioada in care beneficiaza de stimulentul de insertie, doreste sa i se acorde concediul fara plata prevazut la art. 6 din ordonanta de urgenta, pe aceasta perioada, precum si la reluarea realizarii de venituri supuse impozitului, nu mai beneficiaza de stimulentul de insertie. 


----------------------------------------------------------------

117 comentarii:

Alexa spunea...

Am o intrebare. Daca am ales concediul de 2 ani si ma intorc la servici inainte de 1 an, pot beneficia de stimulentul de insertie? multumesc

Baby Boo spunea...

Din pacate, nu. Ati fi putut beneficia de stimulent doar daca ati fi optat pentru CIC de 1 an.

Anonim spunea...

Dupa cate zile m a pot intoarce la serviciu dupa nastere si sa beneficiez de stimulentul de insertie ?
Nu am gasit nicaieri sa scrie exact cate zile !

Baby Boo spunea...

Legea este interpretabila. Pentru a beneficia de stimulent, este nevoie sa te intorci la serviciu inainte de prima zi de nastere a copilului tau... Am consultat un avocat si este suficient sa te intorci cu o zi inainte. Cel mai bine este totusi sa lasi o marja mica, in functie de locul in care lucrezi.. gen o saptamana.

Dupa nastere trebuie sa stai acasa obligatoriu minim 42 de zile din concediu postnatal, apoi te poti intoarce oricand, daca cei de la firma aproba cererea de intoarcere.

Anonim spunea...

A intervenit cumva vreo modificare , incepand cu 1 aprilie, vizavi de numarul de zile inainte de intoarcearea la serviciu? Am o colega ce mi-a spus ca dupa 1 aprilie , la sectorul 3 i s-a cerut ca numarul de zile sa fie de minim 10 calendaristice, inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului. Nu stiu daca tine de organizarea primariei sau a fost facuta vreo modificare legala in acest sens.
Multumesc!
Alina Balan

Fane Avra, spunea...

Daca vreau sa ma intorc la serviciu inainte de 1 an de zile trebuie sa fac cerere catre angajator. Dar daca angajatorul nu vrea sa imi aprobe cererea de revenire din CIC inainte de 1 an. Poate sa faca acest lucru angajatorul ?

Baby Boo spunea...

Conform legii, angajatorul este obligat sa te primeasca si mai devreme de un an, dar daca nu doreste acest lucru, cu siguranta va gasi o cale sa te refuze... nelegal, totusi. Daca te intorci dupa concediul de 1 an, este obligat sa te tina 6 luni, dar daca te intorci inainte de 1 an, este obligat sa nu te dea afara timp de 1 an, pe perioada cand beneficiezi de stimulentul de insertie oferit de stat.

Anonim spunea...

care este perioada stimulentului daca am continuat activitatea la locul de munca fara intrerupere???

Anonim spunea...

daca eu am intrat in crestere copil din somaj si am optat pentru un an concediu crestere copil, pot face cerere pentru stimulent?

Anonim spunea...

Daca am gemeni primesc stimulentul ptr fiecare?

Anonim spunea...

ref la gemeni , eu am tot gemeni si am intrebat la agentia prest sociale Buc , ai se primeste doar suma de 500 ron , pentru ambii , nu pentru fiecare.

anca spunea...

pot beneficia de stimulent daca doresc sa ma intorc cu o jumatate de norma?

Anonim spunea...

Copilul meu este nascut in februarie 2012. Daca eu incep serviciul, poate intra sotul in ccc pana la 1 an si poate beneficia de cei 500lei? Multumesc

Anonim spunea...

Conform legii ,fiecare persoana primeste o decizie referitoare la indemnizatia de crestere copil,de cand depui dosarul ,ar trebui in termen de 30 de zile sa-ti parvina decizia,astfel e vina institutiei,oricum data luarii la cunostinta reprezinta data de la care se scurg cele 30 de zile,de multe ori suntem dezinformati de angajatii din primarii.In cazul in care persoana a optat pt. 2 ani, dar in termen de 1-2 luni apar anumite oportunitati ,sau chiar probleme ,din momentul primirii deciziei persoanele au la dispozitie 30 de zile pt. a contesta ,pt. a nu fi de acord cu decizia si se poate schimba,de exemplu din 2 ani in 1. Daca trece si acest termen, decizia va ramane definitiva.Deci exista aceasta solutie ,pt. a beneficia de suma de 500 de lei ,in cazul revenirii la job inainte de implinirea a unui an a copilului.Este posibil chiar sa gresesti completarea initiala a cererii etc. sau sa nu fii suficient informat.....Oricum este in pregatire o lege care abroga ciudateniile legate de optarea perioadei, care creaza multe probleme in intreaga tara,apare in scurt timp. Emilia, Brasov.

Anonim spunea...

Pentru copiii nascuti dupa data de 1 martie 2012, pentru care este nevoie ca si tatal sa stea 1 luna in concediu de ingrijire copil, cum functioneaza stimulentul de insertie? Mama iese din concediu de ingrijire copil si reia serviciul cu 1 luna inainte de ziua de nastere a copilului si solicita stimulentul, iar tatal nu depune cerere de intrare in concediu? Multumesc.

Anonim spunea...

am optat pentru un an.si am depus actele numai cu doua saptamani inainte de aincepe serviciul.mai beneficiez?

Anonim spunea...

As dori sa intreb, suma de 500 ron este impozabil, sau neimpozabil? in sensul ca acesti 500 primesc pe card, sau se impoziteaza?

Anonim spunea...

Eu am inceput lucrul in luna mai cand fica mea a implinit 1 an, pana atunci am fost in concediu de crestere a copilului. Am bifat ca stau acasa doi ani si nu am beneficita de stimulentul de insertie. Dupa noua lege am inteles ca nu conteaza cat stai in concediu de ingrijire, daca te intorci mai repede la munca, inainte de a implini copilul 2 ani, primesti cei 500 de ron.De la 1 octombrie beneficiez de stimulentul de insertie daca lucrez deja de 6 luni?

Baby Boo spunea...

Q: Copilul meu este nascut in februarie 2012. Daca eu incep serviciul, poate intra sotul in ccc pana la 1 an si poate beneficia de cei 500lei?

A: DA, legea se aplica ambilor parinti

Baby Boo spunea...

Q: am optat pentru un an.si am depus actele numai cu doua saptamani inainte de aincepe serviciul.mai beneficiez?

A: DA

Baby Boo spunea...

Q: Eu am inceput lucrul in luna mai cand fica mea a implinit 1 an, pana atunci am fost in concediu de crestere a copilului. Am bifat ca stau acasa doi ani si nu am beneficita de stimulentul de insertie. Dupa noua lege am inteles ca nu conteaza cat stai in concediu de ingrijire, daca te intorci mai repede la munca, inainte de a implini copilul 2 ani, primesti cei 500 de ron.De la 1 octombrie beneficiez de stimulentul de insertie daca lucrez deja de 6 luni?

A: Beneficiezi de drepturile date de legea care era in vigoare in acel moment. Cel mai probabil, odata cu publicarea noii legi, aceasta nu se va aplica si retroactiv.

Baby Boo spunea...

Q: As dori sa intreb, suma de 500 ron este impozabil, sau neimpozabil? in sensul ca acesti 500 primesc pe card, sau se impoziteaza?

A: 500 de lei este suma care se vireaza pe card integral, neimpozabila.

La fel si alocatia copilului pana la 2 ani - 200 de lei

Anonim spunea...

Am nascut in septembrie 2010 si am reveni la birou in august 2009. Nu am solicitat atunci acest stimulent pentru ca nu am stiut ca il pot solicita. Pot cere acum retroactiv acest drept?
Mentionez ca la data intrarii in CIC nu exista legea care sa solicite o decizie in pivinta duratei concediului si nu am avut o optiune in acest sens.

blog.ovidiunema spunea...

Daca ddesi am dreptul la concediu si indemnizatie, renunt si continui activitatea la locul de munca, beneficiez de stimulentul de insertie? Daca da, pana la ce varsta a copilului? Multumesc!

Anonim spunea...

Salutare,
O speta .. Dupa inceperea serviciului , dupa incetarea concediului de crestere copil, pana la 1 an de zile, pot reveni de la servici in concediu crestere copil pana la 2 ani ?

Anonim spunea...

In data de 12 ianuarie 2013 copilul meu va implini 1 an, eu am optat pentru ccc de 1 an. Daca ma intorc la servici din data de 3 ianuarie beneficiez de indemnizatia de 500 lei sau trebuie mai repede? daca da cu cate zile?

Baby Boo spunea...

Q:Am nascut in septembrie 2010 si am reveni la birou in august 2009. Nu am solicitat atunci acest stimulent pentru ca nu am stiut ca il pot solicita. Pot cere acum retroactiv acest drept?
Mentionez ca la data intrarii in CIC nu exista legea care sa solicite o decizie in pivinta duratei concediului si nu am avut o optiune in acest sens.

A:Se poate cere doar pana cand implineste copilul 2 ani si nici asa retroactiv.

Baby Boo spunea...

Q: Ovidiu Nema spunea...

Daca desi am dreptul la concediu si indemnizatie, renunt si continui activitatea la locul de munca, beneficiez de stimulentul de insertie? Daca da, pana la ce varsta a copilului? Multumesc!

A: Daca renunti la CCC, primeste indemnizatie de la intoarcerea la serviciu pana cand implineste copilul doi ani.

Baby Boo spunea...

Q: O speta .. Dupa inceperea serviciului , dupa incetarea concediului de crestere copil, pana la 1 an de zile, pot reveni de la servici in concediu crestere copil pana la 2 ani ?

A: Poti reveni in CCC pana la doi ani, dar gratis, fara venituri de la stat.

Baby Boo spunea...

Q: In data de 12 ianuarie 2013 copilul meu va implini 1 an, eu am optat pentru ccc de 1 an. Daca ma intorc la servici din data de 3 ianuarie beneficiez de indemnizatia de 500 lei sau trebuie mai repede? daca da cu cate zile?

A: daca te intorci e 3 ianuarie, este foarte bine. Ca exemplu concret, copilul meu este nascut in 14 aprilie 20122 si eu m-am intors la serviciu pe 9 aprilie 2012 si beneficiez de stimulent. In lege scrie ca trebuie sa ne intoarcem inainte de un an....chiar si cu o zi.

Anonim spunea...

daca ma intorc inainte ca bebe sa implineasca 1 an beneficiez de doar 6 ore de lucru? daca si alaptez? daca da imi puteti spune si unde gasesc legea ca sa pot dovedi? ms.

Baby Boo spunea...

Q:daca ma intorc inainte ca bebe sa implineasca 1 an beneficiez de doar 6 ore de lucru daca si alaptez? daca da imi puteti spune si unde gasesc legea ca sa pot dovedi?

A: Gasesti informatiile necesare in OUG 96 2003. vezi linkul de mai jos. legea este si in fomat .pdf.

http://bebemamitati.blogspot.ro/2012/03/oug-962003-dreptul-femeilor-insarcinate.html?utm_source=BP_recent

Art. 17
(1)Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.
(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigură în cadrul unităţii încăperi speciale pentru alăptat, acestea vor îndeplini condiţiile de igienă corespunzătoare normelor sanitare în vigoare.


ART.2

e)salariata care alăptează este femeia care, la reluarea activităţii după efectuarea concediului de lăuzie, îşi alăptează copilul şi anunţă angajatorul în scris cu privire la începutul şi sfârşitul prezumat al perioadei de alăptare, anexând documente medicale eliberate de medicul de familie în acest sens;

ART.3
Art. 3
(1)Salariatele prevăzute la art. 2 lit. c)–e) au obligaţia de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care să le ateste starea.

Anonim spunea...

buna ziua.daca mai am 10 luni din CCC pana la 2 ani,iar firma la care lucra a intrat in faliment si a facut concediere colectiva(cu 2 salarii compensatorii),eu beneficiez de aceste salarii?(contractul meu fiind suspendat pe perioada CCC).Iar daca revin la munca si dupa o luna firma se inchide,pot sa-mi reiau concediu de crestere a copilui pana la 2 ani?multumesc

Baby Boo spunea...

Q: buna ziua.daca mai am 10 luni din CCC pana la 2 ani,iar firma la care lucra a intrat in faliment si a facut concediere colectiva(cu 2 salarii compensatorii),eu beneficiez de aceste salarii?(contractul meu fiind suspendat pe perioada CCC).Iar daca revin la munca si dupa o luna firma se inchide,pot sa-mi reiau concediu de crestere a copilui pana la 2 ani

A: Se poate relua CCC pana la 2 ani. Pentru salariile compensatorii trebuie sa intrebi la firma...probabil ca da.

Anonim spunea...

Buna seara!Am optat pt 2 ani de concediu.Daca vreau sa ma intorc mai repede se poate cu jumatate de norma?Atunci si salarul ar fii tot jumatate?

Unknown spunea...

Am nascut in nov. 2010, m-am intors la servici cand avea copilul 1&5luni, am beneficiat de stimulent de insertie de 100ron, avand in vedere ca de la 1 oct.2012 legea s-a modificat, pot solicita diferenta pt oct. si nov. Mentionez ca in 2010 nu exista posibilitatea de a alege perioada de CCC?

Anonim spunea...

Daca m-am intors la serviciu pe 1 septembrie si am depus dosarul pt.stimulent insertie la inceputul lunii octombrie , mi se plateste stimulentul pe luna septembrie?

Anonim spunea...

Dupa intoarcerea mamei la serviciu inainte de 1 an, poate intra tata in CCC in continuare pana la 2 ani?
In acelasi timp mama poate beneficia de stimulentul de insertie? Multumesc.

Baby Boo spunea...

Q:Se poate opta pentru jumatate de norma cu acordul firmei, salariul fiind tot jumatate.

Baby Boo spunea...

Q: Ramona Oprea spunea...

Am nascut in nov. 2010, m-am intors la servici cand avea copilul 1&5luni, am beneficiat de stimulent de insertie de 100ron, avand in vedere ca de la 1 oct.2012 legea s-a modificat, pot solicita diferenta pt oct. si nov. Mentionez ca in 2010 nu exista posibilitatea de a alege perioada de CCC?

A: Ramona, beneficiezi de stimulentul de insertie conform legii in care ai fost incadrata initial, adica 100 ron.

Baby Boo spunea...

Q: Daca m-am intors la serviciu pe 1 septembrie si am depus dosarul pt.stimulent insertie la inceputul lunii octombrie , mi se plateste stimulentul pe luna septembrie?

A: Da

Baby Boo spunea...

Q: Dupa intoarcerea mamei la serviciu inainte de 1 an, poate intra tata in CCC in continuare pana la 2 ani?
In acelasi timp mama poate beneficia de stimulentul de insertie?

A: Daca ai depus cererea de CCC pentru 1 an, puteti sa optati oricare dintre voi pentru CCC suplimentar pana la 2 ani, dar fara venituri.

In cazul in care tatal opteaza pentru prelungirea CCC pana la 2 ani fara venituri, mama beneficiaza de stimulent.

Delia spunea...

buna.eu nu lucrez si vreau sa fac un copil.poate sotul meu sa primeasca stimulentul fara a intra in concediul de matrenitate?(el lucreaza de mai mult sw 1 an fara intrerupere).multumesc

Anonim spunea...

buna, am o problema diferita...am terminat ccc si trebuia sa revin la servici, din cauza unor probleme medicale acum sunt in cm 10 zile, stiu ca angajatorul este obligat sa ma tina 6 luni...in ce conditii pot intra in somaj mai devreme de aceste 6 luni...se poate la cerere...ma pot da ei afara in anumite conditii, daca se fac disponibilizari de personal ma pot pune pe acea lista chiar daca m-am intors la munca doar de 1-2 luni?

marta spunea...

Buna ziua,
Am nascut in decembrie 2011 si vreau sa ma angajez in ianuarie 2013. Am optat pentru 2 ani de concediu dar vreau sa ma intorc la lucru mai devreme. In situatia aceasta, mai pot beneficia de stimulent?

Anonim spunea...

Poate nu am inteles eu bine...daca optez pentru concediu CC, incepind cu 1.05.2013, pe durata de 2 ani, cind trebuie sa ma intorc la servici ca sa primesc ajutorul de insertie de 500 lei? Obligatoriu inainte de a implini un an? sau pot si dupa 1 an jumatate de ex, si sa primesc pentru cele 6 luni ramase?

Anonim spunea...

daca dupa 1 an de concediu posnatal intru in concediu fara plata mai primesc suplim sau cum e mai bine sa intru in somaj

Anonim spunea...

Buna ziua. As vrea sa ma informati si pe mine in legatura cu stimulentul de insertie. Copilul meu o sa se nasca la sfarsitul luni august in 2013 si mentionez ca sotia mea nu poate beneficia de indemizatia pt. cresterea copilului deoarece nu o sa aiba decat vreo 8 luni lucrate in momentul nasterii. Intrebarile mele ar fi urmatoarele: cand trebuie depus dosarul pt. concediul de crestere a copilului, care este perioada minima dupa care ma pot intoarce la munca, si ce perioada trebuie sa bifez la dosar ca sa beneficiez de stimulent de insertie 2 ani. Va multumesc anticipat!

Anonim spunea...

Buna ziua. Am si eu mai multe intrebari....daca cineva imi poate raspunde, va rog mult. Am nascut in febr.2011, am optat pentru 2 ani -cresterea copilului, m-am intors la munca la 1 an si 10 luni deci pana in 2 ani, mai pot beneficia de acel stimulent de 500 ron pana la 2 ani? Si daca da, in ce luna ar trebui sa intre in salariu acel stiumulent avand in vedere ca m-am intors la inceputul lunii decembrie. Va multumesc.

Anonim spunea...

este adevarat ce acei 500 ron sunt impozabili, sau beneficiem de suma intreaga?

Anonim spunea...

daca ma intorc la munca pe 15 ianuarie dupa cat timp primesc stimulentul????

popescu evelina spunea...

am si eu o intrebare...am o fetita de 4 anisori jumate...cu ea nu am reusit sa luam nici eu nici sotul indemnizatie de crestere 2 ani....de curand am aflat ca sunt din nou insarcinata...eu sunt la scoala postliceala asistenta medicala generalinsta, sunt primul an la zi..iar sotul lucreaza...ce putem face in situatia aceasta??? eu as beneficia de pre si post natal daca nu lucrez si sunt la scoala la zi(am 25 de ani, dar cand voi naste voi avea deja 26 si cateva luni)??? sotul care lucreaza (momentan este trecut pe cartea de munca cu 4 ore dar inainte a lucrat mult timp cu 8 ore si nu are intrerupere ), ar beneficia de acest stimulent de 500 pe langa salar??? sau care ar fi metodele de care am putea beneficia??? va multumesc si astept raspuns eventual pe e-mail: evetm_1705@yahoo.com

Andreea spunea...

Buna, eu am ales 1 an concediu si sunt pe cale sa predau dosarul pentru stimulent si ma intorc la serviciu pe 5 februarie(am nascut pe 15 febr 2012) Eu am o intrebare nereferitoare la legea acesta .

Cu cate ore trebuie sa ma angajez? Am auzit ca este ceva lege care sustine ca mamele care alapteaza sa lucreze doar 6 ore, 2 fiind libere pentru alaptat copil. Cineva stie ceva despre acesta sau e doar un zvon?

ionel spunea...

buna, sunt un viitor tatic... am si eu o intrebare, cum pot beneficia de stimulentul de 500 lei fara a intra in concediul de crestere a copilului?

dana spunea...

Buna ziua,
Fetita mea implineste 1 an pe 27.02.2013,beneficiez de stimulent daca imi reiau activitatea pe 25.02.2013?( am optat pentru CCC de 1 an )Multumesc!

Anonim spunea...

Buna ziua pentru gemeni cat primesc daca revin inainte de un an cate 500 ron pt ambii sau pt fiecare multumesc

Anonim spunea...

Pentru copiii nascuti dupa data de 1 martie 2012, pentru care este nevoie ca si tatal sa stea 1 luna in concediu de ingrijire copil, cum functioneaza stimulentul de insertie? Mama iese din concediu de ingrijire copil si reia serviciul cu 1 luna inainte de ziua de nastere a copilului si solicita stimulentul. Copilul meu este nascut pe 6 Aprilia, iar eu ma voi intoarce pe 11 Martie pt ca din 6 Martie va sta tatal o luna. Mai primesc simulentul?

stefan spunea...

Buna ziua
beneficiez de stimulentul de 500, fetita implineste 2 ani in luna iunie 2013, in 30 ianuarie 2013 s-a nascut un baietel, intrebarea mea este daca pot beneficia de stimulent si pt el

Anonim spunea...

fetita mea s-a nascut septembrie 2012, am optat pentru un concediu de doi ani, daca ma intorc la munca in august 2013 si intra tatal in ccc pana la varsta de doi ani al copilului, primesc stimulentul de insertie?

Unknown spunea...

Buna ziua,

Asi dori si eu va rog cateva lamuriri asupra acestui aspect legat de stimulentul de insertie.
Mentionez de la inceput ca eu nu lucrez, insa sotul meu da, si indeplineste toate conditiile necesare pentru a beneficia de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatie. In conditiile in care acesta doreste sa isi continue activitatea in campul muncii fara a depune dosar pentru concediu si indemnizatie, poate beneficia de stimulentul de insertie, sau trebuie neaparat sa depuna acel dosar, iar in urma aprobarii concediului si indemnizatiei sa renunte la ele in favoarea stimulentului?
Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Magdalena

Anonim spunea...

buna ziua.sunt mama.fetitza noastra are 9 luni.eu nu am lucrat nici inainte de nastere asa ca iau alocatia de 200 de lei pana la 2 ani...sotul lucreaza.as putea beneficia de stimulentul de insertie? multumesc ...mirela

marcris spunea...

Buna ziua, beneficiez de ceva stimulent de insertie in conditiile in care am indemnizatie prelungita pe motive medicale pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului in caz ca ma intorc la munca la 2 ani si 4 luni ale copilului? Si daca da, cat? ce anume trebuie depus la dosar si unde pt stimulent?

coss spunea...

buna ziua! fetita mea implineste 1 an pe 22 mai . cand ar trbui sa ma intorc la munca pt a beneficia de stimulentul de insertie? mentionez ca am optat pt ccc de 1 an

coss spunea...

cu cat timp inainte trebuie depuse actele? ce acte sunt necesare? multumesc!!!

Anonim spunea...

Buna ziua, Copilul meu implineste 1 an pe 04.07.2013,beneficiez de stimulent daca imi reiau activitatea pe 25.06.2013?( am optat pentru CCC de 2 an )Multumesc!..........

Anonim spunea...

am optat pt 2 ani de ccc dar vreau sa ma intorc mai repede la servici.mentionez ca fetita mea face 2 ani in iunie.pot beneficia de stimulentul de insertie ?mersi

Anonim spunea...

am beneficiat de stimulent de insertie,la 2 lunii de la depunerea actelor am demisionat(din cauza patronului)acum m-ia venit hartie cum ca nu figurez cu venit impozabil,mentionez ca nu am luat sau optat pt concediu de crestere a copilului.cum rezolv.pareri,solutii

Anonim spunea...

daca am nascut in 6 aprilie si nu am fost angajati nici unul dintre parinti iar acum din 11 aprilie sa angajat tata beneficiem de stimulent de insertie si daca da cind trebuie depuse actele

Anonim spunea...

buna am si eu o intrebare eu incep munca pe 22 aprilie si copilul face 1 an pe 5 mai mai primesc stimulentul multumesc

Anonim spunea...

am nascut pe 3 martie 2013,nu am lucrat nicaieri sotul meu beneficiaza de stimulant de insertie ,eu pot sa ma angajez daca imi voi gasi sau daca ma angajez eu sotul mei nu mai poate beneficia de stimulant

Anonim spunea...

buna ziua.ma pot intoarce la servici inainte ca bebelusul sa faca un an?acum are 8 luni si as vrea sa ma pot intoarce la servici se poate?

SRM Guru spunea...

Buna seara,
1. Urmeaza sa nasc la 1 iulie 2013. Nu vreau sa iau concediu de ingrijire a copilului, la serviciu nu ma voi suspenda.
Am dreptul la stimulentul de insertie timp de 2 ani? Cand pot sa imi depun dosarul si la ce institutie (am domiciliul in Buc Sector 2)?
2. De asemenea, am nascut in noiembrie 2011 si nu am luat concediu, nici indemnizatie, nici stimulent si nu am intrerupt munca... exista vreo posibilitate sa iau stimulentul retroactiv sau macar pentru cele 5 luni ramase pana la 2 ani?
Multumesc!

Miha spunea...

Am un copil de 1 an(14 mai).Sotul meu a fost in ccc pt 1 an(pt atat am optat)iar de saptamana viitoare patronul il trimite in somaj.Mai primim stimulentul de 500?
Va multumesc anticipat pt raspuns!

Doinita spunea...

buna, eu am nascut in 31 dec 2011 iar actele pt. indemnizatie le-am depus cu 1 martie 2012 pe 2 ani, de fapt eu cand trebuie sa ma intorc la munca? pe 1 ianuarie sau pe 1 martie 2014 cand se fac 2 ani de cand am intrat in cresterea copilului? va multumesc

Anonim spunea...

Buna ziua, eu am nascut pe 30.07.2012 si nu stiu conform OUG 1291/18.12.2012 daca primesc stimulentul de 500 lei, daca ma intorc inainte de a implini copilul 1 an sau dupa ce implineste copilul 1 an.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Anonim spunea...

buna ziua..am nascut pe 18 septembrie 2012...copilul face un an pe 18 sept 2013 inainte cu cat timp ma pot intoarce la munca ptr a primi stimulentul?daca ma intorc cu o luna inainte de implinirea varstei de un an se poate?multumesc frumos.

Anonim spunea...

Buna ziua. Am nascut la inceputul lunii mai 2013, mai exact pe 6 mai 2013. In concediul de sarcina si lauzie am intrat la 1 mai si se termina la 31 august. In concediul de crestere copil voi intra la 1 septembrie 2013, urmand ca la inceputul lunii octombrie sa revin la serviciu, adica sa stau doar o luna in crestere copil. In acest caz pot beneficia de stimulentul de insertie, daca stau in concediu de crestere copil doar o luna? Exista vreo perioada minima? Multumesc anticipat.

Anonim spunea...

dak nu renunt la serviciu pot primi stimulentul de 500ron timp de 2 ani?
si ce acte trebue?

emil spunea...

emil. buna ziu in calitate de tata. daca am optat pentru stimulentul de insertie. dupa cat timp primesc banii de la depunerea actelor.si inainte sa primesc stimulentul de insertie trebuie sa imi iau cel putin o luna de concediu? fetita mea are o luna si cum sotia nu lucra ,eu mam dus in continuare la serviciu si intre timp miam facut actele pt. acel stimulent de insertie. mai beneficiez si de concediu inainte sa primesc banii?

Anonim spunea...

Buna searain calitate de tata am optat pentru stimulent pentru crestera copilui pentru ca sotia mea nu are lucrat un an si nu poate beneficia de indemnizatie,voi beneficia de stimulent in timp ce eu merg in continuare la serviciu?

Anonim spunea...

Buna ziua,

In calitate de tata, am si eu aceeasi problema: sotia nu lucreaza si ma intereseaza daca va trebui sa intrerup serviciul, sau voi putea merge in continuare la servici, si sa beneficiez de supliment. Nu am vazut pe nimeni sa ne spuna exact cum stau lucrurile in aceasta privinta. Vreau sa ma asigur ca totul e ok inainte de a naste sotia.
Multumesc anticipat.

Daniela spunea...

Mai raspunde cineva la intrebari aici?

Anonim spunea...

A nascut sotia eu am un pfa nu mi-am inchis firma m-am dus la primarie si am depus actele pentru stimulent de insertie am primit 2 ani 500 ron plus alocatia iar acum ca a intrat copilul pe 2 si o luna au intrat in cont 442 ron sa mai iau oare inca un an cate 400 ron in toti ani astia firma a functionat si functioneaza. Asa ca va zic si vouo nu va concediati ramaneti tatici laa munca si loati si bani pentru copil. Sper sa fie asa cum zic eu da parca asa o fi legea iei doi ani 500 si al treilea an 400 daca in toti acesti ani ai lucrat in continuare. Ai decartat la buget. Daca nu iei doar 2 ani.

Anonim spunea...

Daca copilul s-a nascut pe 5 iulie, data de intoarcere la serviciu care e?
4 iunie sau 6 iunie?- (in cazul in care tatal ramane o luna acasa conform noii legi).

Anonim spunea...

daca am optat pe 1 an pot sa ma intorc la servici dupa 1,2 luni la servici dupa ce a nascut sotia astept raspuns va multumesc

Anonim spunea...

Fetita mea implineste 1an in iunie 29 ,ma intorc la service in 26 mai ( caci are si tata o luna, iar eu am optat pt concediu de un an) scum insa sunt insatcinata si bebe tre sa vina pe 24august , adica voi mai marge la serviciu doar luna iunie dupa care in iulie pot lua prenatal ...intrebarea este pe perioada de prenatal/postnatal mai beneficiez de stimulent (500 ron)? Si care va fi stagiul de cotizare pt urmatorul bebe ce vine? Multumesc

Anonim spunea...

Calin Daniela
Daca ma intorc la serviciu dupa 126 concediu de maternitate si se fac disponibilizari, pot sa intru in concediu crestere copil pana la 2 ani si sa primesc indemnizatie?

Anonim spunea...

Buna ziua, mi s-a spus de 10 ori cand am depus actele de stimulent, ca voi primii cei 500ron pana cand va face copilul 2 ani(1iunie) acum in luna iunie nu am mai primit decat alocatia de 200ron...pe Luna mai , va rog sa mi raspunde ti daca trebuie sa fac ceva in privinta pasta,
Multumesc

Anonim spunea...

Buna ziua! am optat pentru 1 an sa iau indemnizatie, crezand ca mi se va aproba un dosar pentru fonduri europene, si in anul al 2lea voi deschide o firma insa nu a fost asa si a trebuit sa maangajez la cineva la firma pentru a ramane macar cu insertia! in oct copilul face 2 ani, daca copilul meu are o problema medicala as mai putea sa prelungesc indemnizatia pana la 3 ani?

Anonim spunea...

Buna ziua. aveti idee in 2014 care ar fi termenul in care se poate depune dosarul pentru stimulentul de insertie. acesta se depune inainte sau dupa ce se reia activitatea la locul de munca. se mai face o cerere inainte la primarie pentru acesta?

Multumesc.

Anonim spunea...

sotul meu lucreaza si ia stimulentul de insertie ,acum in decembrie ii esxpira contractul sin ii posibil sa nu il reinoiasca ce se va intimpla?
mai are dreptul la el sau poate sa opteze pentru cei 600?

Unknown spunea...

Sotul ia stimulent de insertie daca intra in concediu fara plata mai beneficiaza de el?

loredana spunea...

Când ei stimulentul de insertie.alocatia cat va fi?

Anonim spunea...

Pana cand implineste copilul 2 ani, vei primi stimulent de insertie 500 lei plus 200 lei alocatia copilului.

loredana spunea...

Multumesc pt răspuns.

Unknown spunea...

Buna ziua,sotul meu a primit supliment de insertie pentru primul copil,la al doilea copil daca se naste dupa 1 an de cand a terminat va primi din nou?eu nu am lucrat nici anterior si nici in prezent.Va multumesc frumos

Admin spunea...

Da, sotul va primi stimulent de insertie si pentru al doilea copil.

Anonim spunea...

Daca nici eu nici sotul nu beneficiem de prenatal,sotul munceste dar nu a luat prenatal pt ca nu avea 2 ani continuu pe cartea de munca si nici eu,putem beneficia de supliment de insertie?

Anonim spunea...

Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 10 luni dupa care am luat CIC (de la postliceal) nu am lucrat
Acum ne gandim la bebe 2 poate beneficia sotu de stimulent?

Anonim spunea...

Buna ziua , daca mama nu poate indeplini acele condiitile si nu are cele 12 luni complete in urma , poate beneficia tatal de supliment de inserctie din prima zi de nastere a copilului? multumesc

Teodora spunea...

Da

Unknown spunea...

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati daca se poate. I.c.c este pe tatal copilului, eu neindeplinind condițiile ne avand 12 luni lucrate anterior nasterii. Am optat pentru 2 an de i.c.c. Tatal vrea sa se angajeze dar copilul are sub 1 an, poate primii stimulentul de insertie in valoare de 500 lei pana la 2 an? Va mulțumesc

Anonim spunea...

DUPA CAT TIMP PRIMESC STIMULENTUL DE 500LEI DACA AM INCEPUT SERVICIUL LA SFARSITUL LUI AUGUST

Anonim spunea...

daca sotul opteaza pentru 1 an de CCC si se intoarce dupa o luna de zile la serviciu, poate beneficia de stimulentul de insertie???

Anonim spunea...

Dacă am 3 servicii ..Primesc 3 stimulente?

Madalina spunea...

Buna ziua,

Am o intrebare referitor la acest stimulent de insertie.
Eu voi naste in luna mai a acestui an, nu am fost angajata, prin urmare nu voi beneficia de nici o indemnizatie.
Sotul meu lucreaza din iulie 2015.
Ar putea solicita stimulentul de insertie pana la varsta de 2 ani ai copilului fara a intra in CCC?
Se solicita si la el cele 12 luni de continuitate?Daca raspunsul este da, se poate depune retroactiv la ANAF un contract de colaborare cu firma la care a lucrat in perioada de pauza?
Astept un raspuns cu interes.
Multumesc.

Unknown spunea...

Buna ziua ,eu am optat pentru indemnizataia pe o durata de 2 ani si dupa ce a implinit capilul bafta de in an mam reitors la munca...pot beneficia de stimulentul de inserti pana la varsta de doi ani?

Unknown spunea...

Buna ziua ,eu am optat pentru indemnizataia pe o durata de 2 ani si dupa ce a implinit copilul varsta de in an mam reitors la munca...pot beneficia de stimulentul de inserti pana la varsta de doi ani?

Unknown spunea...

Ask vrea sa stii daca beneficiez de stimulentu de insertie daca eu am opat de indemnizatie pana la doi ani..si eu mam reintors la munca dupa ce copilul a implinit 1 an.

Unknown spunea...

buna .ma poate ajuta si pe mine cineva am nascut pe 30 noiembrie 2015 copilul acum are 6 luni vreau sa ma reintorc la munca si sa renunt la concediu de maternitate pot beneficia de stimulent de 500 lei daca copilul nu are un an implinit????

Anonim spunea...

Buna
Am o intrebare pt o cunostinta. Primeste stimulent de insertie insa de 1 luna a fost concediat sau a demisionat inca nu stiu exact, dar in continuare primeste stimulentul de insertie. Trebuie sa anunte undeva ca nu mai lucreaza sau poate sa primeasca in continuare acest stimulent? Ambii parinti nu lucreaza la momentul de fata.
Multumesc!

Unknown spunea...

Buna sotul meu a demisionat de la locul de munca inainte sa împlinească copilul doi ani mai beneficiez de stimulent ca tot îmi intra in cont bani.

Unknown spunea...

buna,sotul meu ia stimulentul de insertie din 06.07.2015 luam 530 ron pe luna el continuuand sa se duca la munca iar eu stau cu bebe acasa...poate sa ma lamureasca cineva daca ma duc si eu la munca mai primim stimuentul de insertie?multumesc anticipat cui ma poate lamuri!!

lilian nikky spunea...

Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja sa magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex Și ajută la stabilirea relației. Și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situatia mea si apoi caut ajutorul lui, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum, pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr. Saguru este cu adevarat un adevarat vrajitor. DUMNEAVOASTRĂ AȚI VĂ RUGĂM AJUTAȚI-L pe CONTACT DOCTOR SAGURU ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com sau whatsapp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
1 LOVE SPELL
2 ÎNCERCĂ
3 FRUCTE DE FEMEI
4 PROMOȚIE SPELL
5 SPELL DE PROTECȚIE
6 SPELL BUSINESS
7 SPELL GOOD JOB
8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

Camila Adrian spunea...

Mărturie despre cum m-am întors pe soțul meu. Lumea mea și viața mea s-au întors! După un an de relație spartă, soțul meu mi-a lăsat să știu motivele. M-am simtit ca viata mea era pe punctul de a se termina, aproape ca am sinucis, am fost emotional in jos de foarte mult timp. (Datorită unei vrăjitoare numită Dr. IREDIA), pe care l-am întâlnit on-line. Într-o zi credincioasă, pe măsură ce navighez prin Internet, am dat peste mărturii despre mărturia acestui vrajitor. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că reface uterul, vindecând cancerul, Hiv și alte boli, unii au mărturisit că poate vrăji pentru a opri divorțul și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială, despre o femeie numită CINDY, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex în mai puțin de două zile și, la sfârșitul mărturiei ei, a renunțat la adresa de e-mail a doctorului IREDIA. După ce am citit toate acestea, am decis să încerc. I-am contactat prin e-mail drirediaherbalhome@gmail.com și mi-a explicat problema, mi-a spus să nu-mi fac griji, că în 48 de ore soțul meu se va întoarce la mine. Spre surprinderea mea, soțul meu a venit la mine și mi-a cerut să-l iert. Am rezolvat problemele noastre și suntem mai fericiți decât înainte ...
Dr. IREDIA este într-adevăr un om talentat și nu-l voi opri publicându-l pentru că este un om minunat ... Dacă aveți o problemă și căutați o adevărată și adevărată vrăjitorie pentru a vă rezolva toate problemele. Este legitim. Contactați-l pe e-mailul său, DRIREDIAHERBALHOME@GMAIL.COM

Anonim spunea...

Vreau să împărtășesc această mare mărturie cu întreaga lume cum mi-am adus minunatul soț înapoi în viața mea în 48 de ore cu ajutorul acestui mare om numit Dr. Otutu okunta. Pentru că nu am crezut niciodată în vraja în viața mea. Sotul meu minunat este un mare fan al Real Madrid, în a doua jumătate a lunii iunie 2017 a călătorit la balenă pentru a urmări meciul final dintre clubul său Real Madrid și Juventus, după meciul în acea seară mi-a spus că el va deveni acasă Următoarea zi pentru a sărbători victoria cu mine și copiii noștri minunați și, de asemenea, adu-mi mașina nouă care mă promite dacă clubul său a câștigat finala. Am încercat să-l sun a doua zi a refuzat să-mi aleagă apelurile mă îngrijorează pentru că nu știu Ce se întâmplă cu adevărat pentru că nu glumește cu familia lui l-am scris pe Facebook el a răspuns că nu dorește să revină acasă din nou că are îndrăgostit de o doamnă în balene că ar trebui să am grijă de copii, am scris din nou el a refuzat să răspundă am sunat el a refuzat să aleagă, am fost foarte supărat pentru că nu pot rămâne o zi fără minunatul meu soț prea distracție de a fi cu am plâns zilnic, pentru că nu știu ce să fac. Deci, pe 6 iunie, am dat peste o mărturie pe internet despre o femeie pe nume Jenifer Smith, care mărturisește cum a recuperat soțul ei cu ajutorul dr. Otutu. Am fost foarte uimit, i-am contactat pe același om pentru ajutor Cu numărul și adresa de email pe care a dat-o dacă cineva are probleme să-l contacteze pe om, de asemenea, pentru ajutor, mi-a spus să nu-mi fac griji că soțul meu se va întoarce la mine în 48 de ore sub o vrajă că vraja trebuie spartă înainte de a se putea întoarce la mine. Mi-a spus tot ce trebuia să fac și mi-am spus că soțul meu mă va suna la ora 16:00 în următoarele două zile să-mi cer scuze, am fost cu adevărat surprins de acea zi exactă La ora 4:00, soțul meu ma sunat și a început să-mi cer scuze, că nu știe ce a venit peste el Sunt foarte fericit că mariajul meu a fost restaurat de acest mare om dr apreciere otutu.my, de asemenea, merge la Jenifer Smith care a împărtășit mărturia ei, astfel încât oamenii ca mine vor primi Ajutor. Te rog prietenii mei acolo, dacă ai vreo problemă, te-aș sfătui să contactezi și pe acest om grozav pentru ajutor prin EMAIL-ul lui (drotutuhealinghome@hotmail.com) sau îl poți ajunge cu ușurință la numărul său (+2349051417394). depune mărturie

Unknown spunea...

Buna, as avea si eu o întrebare : daca nici eu si nici soțul nu beneficiem de indemnizație de crestere a copilului, el lucrând putem beneficia de acest stimulent de 500 de lei ?

Cantece minunate pentru copii